REKOMMENDERAD INNERTEMPERATUR

När köttet är färdigtgrillat (innan man skär upp köttet)

 
    Blodigt
Rare
Medium
Rare
Medium Medium välstekt
izcepta
Välstekt
izcepta

1

Stek av biff,
lamm,kalv,
stor stek
49 (52)°C 52 (55)°C 57 (60)°C 63 (66)°C 69 (71)°C

2

Köttfärs av biff,
lamm, kalv
- - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

3

Fläskstek, stor stek 52 (55)°C 55 (57)°C 60 (63)°C 66 (69)°C 69 (71)°C

4

Fläsk färs - - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

5

Fläskskinka (färsk)
(šviežias)
- - - - 60 (63)°C

6

Fläskbog - - - - 93 (93)°C

7

Fågel* - - - - 71 (74)°C

8

Fisk, skaldjur Får stekas tills fiskköttet blir vitt/blekrosa och inte är genomskinligt.
Det skall även vara lätt att dela med gaffel.

* Gäller: kyckling, gås och kalkon. OBS! Skär aldrig i nytillagat kött utan låt först köttet vila i minst 5 min. Annars rinner köttsaften ut och köttet blir torrt. Tiden kan variera från 3 minuter upp till 1 timme beroende på storleken.

TERMOMETER